Stage

Stage bij Groen4Life
Wil jij stage lopen bij ons? In principe nemen wij alleen MBO afstudeerders en HBO+ studenten aan. Ben jij een zeer gemotiveerde MBO student die niet in het laatste jaar zit? Dan kun ook je bij ons solliciteren.

Solliciteren
Stuur een korte motivatie (max. half A4) en je actuele CV naar educatie@groen4life.nl. Hierin lezen wij graag waarom je voor ons bedrijf hebt gekozen en op welk thema jij wilt afstuderen of stagelopen. Daarnaast ontvangen wij graag wat persoonlijke gegevens, zoals leeftijd, opleiding, telefoonnummer en e-mailadres. Geef ook even aan om welke stageperiode het gaat (aantal uren en weken).

Wij laten je zo snel mogelijk weten of je op stagegesprek kan komen. Op basis van het persoonlijk gesprek besluiten wij of je als stagiair bij ons aan de slag kunt.

Erkend leerbedrijf
Groen4Life is een erkend leerbedrijf voor studenten van Helicon (MBO), Fontys Hogescholen (HBO) en de Hogere Agrarische School van Avans (HBO). Het gaat om studenten van de opleidingen in & outdoor design, food, hovenier, veehouderij en horeca. Groen4Life heeft een accreditatie van Aequor voor zowel het MBO, HBO als universitair onderwijs.

Projectkoffers en leskaartenpakket basisonderwijs huren

Voor basisscholen en particulieren uit Helmond e.o. is het mogelijk projectkoffers te huren. De projectkoffers zijn te huur voor 10 euro per koffer voor een periode van standaard 2 weken tot een maand.

De volgende projectkoffers zijn te huur:
Paddenstoelen, Koolwitjes, Bomen, Zintuigen, Waterleven, Papier maken, Natuurlijke energie en Bodemdiertjes.

P1470758

Bomen

P1470759

Bodemdiertjes

P1470760

Zintuigen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naast de projectkoffers is er ook een leskaartenpakket met als thema ‘Duurzaamheid’ te huur. Deze leskaarten kunnen direct ingezet worden tijdens thematische lessen op basisscholen. Ze bieden een handige hulp om lessen met het thema duurzaamheid vorm te geven. De set kaarten is geschikt voor Groep 5 t/m 8. De leskaarten zijn eenvoudig van opzet en bestaan uit drie onderdelen. Wat ga je leren? Opdrachtbeschrijving. Wat ga je doen? De leskaarten behandelen de volgende 8 thema’s: Gebruikers geschiedenis, Biologisch eten, Energie opwekken, Planten, Mobiliteit, Waterfiltering, Onze omgeving en Duurzaam wonen. Voor meer informatie en/of reservering stuur een mailbericht naar: educatie@groen4life.nl.

Samenwerking en projecten

De gemeente Helmond werkt nauw samen met Groen4Life om duurzame educatie projecten meer vorm te geven. Denk aan projecten rondom Zwerfafval zoals KLIEN IT, een pilotproject i.s.m. Nederland Schoon of het project Helmond, Goed op Weg! over duurzame mobiliteit. Ook andere instanties en verenigingen sluiten zich inmiddels aan en staan open voor meer intensieve samenwerking met Groen4Life; Gemeente Laarbeek, IVNs uit de Peelregio en zorginstellingen zoals de Zorgboog en de GGZ.
De uitdaging voor Groen4Life is om niet alleen bij het basisonderwijs, maar ook bij andere doelgroepen interesse de wekken voor educatieve, duurzame projecten. Nieuwe kruisbestuivingen tussen de creatieve industrie, agrarisch ondernemers, het bedrijfsleven en de onderwijsinstellingen kunnen zo ontstaan. Duurzame educatie krijgt in Helmond op deze manier een nieuwe boost.

Lambertushof 12
5701 NB Helmond

0492 - 77 72 53

info@groen4life.nl

KvK 51217961

facebook twitter linkedin email

Openingstijden:

Maandag gesloten.
Dinsdag t/m vrijdag 9.00-13.00u, m.u.v. donderdag 9.00-16.30u.
Tijdens de schoolvakanties zijn wij gesloten.