Mobiliteit

Groen4Life werkt mee aan duurzame mobiliteit

Informatie over de Europese Mobiliteitsweek 2015 in Helmond

Advertentie Helmond goed op weg JPGDuurzame mobiliteit betekent zo min mogelijk gebruik maken van fossiele brandstoffen, zoals olie en koolsteen. Dat is belangrijk omdat fossiele brandstoffen steeds schaarser worden. Duurzaam transport is ook mínder transport. Want als we minder kilometers maken, hebben we minder brandstof nodig én verminderen we de uitstoot van CO2.

Groen4Life werkt onder andere samen met TU/e en de Automotive High Tech Campus. Zij geven workshops en lezingen over duurzaam vervoer dat minder vervuilt. Zoals de nieuwe elektrische stadsbussen met oplaadplek, vlak voor de deur van Groen4Life. Dat is al een heel mooi voorbeeld van duurzaam transport in Helmond.

De elektrische auto voor particulieren is inmiddels ook bezig aan een snelle opmars. Maar waarom is een Prius nog steeds voor veel mensen niet echt sexy? Hoe krijgt een elektrische auto wel een hip imago? Groen4Life faciliteert die discussie graag en wil komen tot oplossingen in samenwerking met haar partners. De gemeente Helmond helpt onder andere al met oplaadpalen in de stad.

Groen4Life zoekt doorlopend samenwerking met bedrijven en onderwijsinstellingen die actief zijn in duurzaam transport. We brengen hen samen onder één dak en faciliteren zo nieuwe verbindingen. Heb je vragen of ideeën? Laat het ons weten.

 

Lambertushof 12
5701 NB Helmond

0492 - 77 72 53

info@groen4life.nl

KvK 51217961

facebook twitter linkedin email

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag 09:00 - 13:00 (Woensdag en middagen op afspraak)