conceptbureau voor duurzame projecten

Educatie

Als conceptbureau voor circulaire economie richt Groen4Life zich vooral op projecten voor het onderwijs. Onderwijsinstellingen uit de regio kunnen op locatie en digitaal projecten draaien op het gebied van circulaire economie met thema's zoals water, kringloop, afval, recyclen en plasticsoep.

Lees hieronder meer over onze actuele projecten.

Wil je graag samenwerken met Groen4Life? Neem vrijblijvend contact op met Petra Hovestadt via info@groen4life.nl.

Groen4Life brengt graag duurzame projecten onder de aandacht. Wil je jouw project in de spotlights? Stuur dan een e-mail naar educatie@groen4life.nl o.v.v. ‘Aanmelden project PR’.

KLIEN IT

KLIEN IT is een project over circulaire economie, waarbij basisscholen zich het hele schooljaar inzetten voor een zwerfafval-vrije omgeving. Elke deelnemende school ontvangt bij aanvang een lesprogramma. Bovenal leren de leerlingen natuurlijk veel over afval en duurzaamheid, maar oefenen ze ook met vaardigheden als samenwerken, presenteren, een nieuwsbericht schrijven, omgaan met social media.

Kijk voor meer informatie op de KLIEN IT pagina 

Basisschool, 
midden- en bovenbouw
(in overleg)

november - juni
(30 weken)

Wijkschoonmaakactie

Om bij te dragen aan een schone leefomgeving zonder zwerfafval kun je als school meedoen aan een jaarlijkse wijkschoonmaakactie. Hiervoor stellen gemeenten de benodigde gereedschappen en middelen kosteloos beschikbaar, waaronder: knijpstokken, veiligheidshesjes en eventuele andere gereedschappen.

Groen4Life verzorgt voorafgaand aan de actie een presentatie op school over afval. Na afloop ontvangt de school een vergoeding voor de inspanningen. Alle scholen in Helmond krijgen via de gemeente een uitnodiging om mee te doen met de Wijkschoonmaakactie.
Inmiddels hebben ook scholen uit de gemeenten Gemert-Bakel en Laarbeek zich aangesloten.

Wil jouw school meer doen rondom afval en duurzaamheid? Kijk dan ook eens naar ons KLIEN IT project!

Basisschool, groep 7 - 8

1 dagdeel in het voorjaar

Waterchallenge

Nederland wordt steeds warmer, hierdoor gebruiken we ook steeds meer water met als gevolg een steeds drogere provincie en waterschaarste. Door bewuster om te gaan met waterverbruik worden we ook meer duurzaam in ons gedrag. Tijdens de Waterchallenge ontvangt de school een kant-en-klaar lespakket met eenvoudige tips. De leerlingen worden uitgedaagd om meer bewust te worden van waterverspilling en het waterverbruik in eigen gezin. Op deze manier worden ouders positief betrokken bij het project. Groen4Life vindt het erg belangrijk om aandacht te vragen voor het belang van water, ook wel het “blauwe goud” genoemd.

De Waterchallenge is voor elke school te boeken, als los project of als uitbreiding op KLIEN IT.

Basisschool, groep 5 - 8

4 weken

Workshop Sparebots

Apparaten bevatten heel veel elektronische onderdelen. Deze onderdelen zorgen ervoor dat je met een telefoon kunt bellen of dat een wasmachine zijn programma kan draaien.
Al deze onderdelen werken samen (in een printplaat) en zo doet een apparaat wat het hoort te doen.

In deze workshop maken leerlingen samen met workshopbegeleider Jorg Duitsman kennis met deze elektronische onderdelen. Wanneer een apparaat kapot is, zijn veel onderdelen nog prima te gebruiken. Leerlingen gaan iets gaafs maken van elektronisch afval. Er zijn geen technische vaardigheden vereist, alleen een beetje fantasie! Leerlingen leren de namen kennen van de meest voorkomende onderdelen en leren ook omgaan met een soldeerbout. De workshopbegeleider geeft een instructie over hoe je kunt solderen.
Deze workshop laat je veel plezier beleven aan het maken van de meest fantastische dieren, mensen of gezichten. De enige beperking is je verbeelding!

De workshop Sparebots is voor elke school te boeken, als los project of als uitbreiding op KLIEN IT.

Basisschool, groep 7 - 8

2 uur

Creatieve workshop

Kun je van afval nog iets maken?
Jazeker! Tijdens onze creatieve workshops wordt van afval een kunstwerk gemaakt. Creativiteit, je fantasie gebruiken en het credo 'afval bestaat niet' worden in deze workshops op een bijzondere, interactieve manier met elkaar verbonden.

Ga aan de slag met lege verpakkingen en maak bijvoorbeeld een prachtig dier! Of zie hoe je oude CD's omgetoverd worden in een grote, mooie vis. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bespreek met ons wat er allemaal mogelijk is en wij laten het je graag zien.

De creatieve workshops zijn als los project te boeken of als uitbreiding op KLIEN IT.

Basisschool, groep 5 - 8

2 dagdelen