Educatie

Als conceptbureau voor duurzame initiatieven richt Groen4Life zich vooral op projecten voor het onderwijs. Onderwijsinstellingen uit de regio kunnen op locatie projecten draaien op het gebied van circulaire economie met thema's zoals water, kringloop, afval, recyclen en plasticsoep. We organiseren ook regelmatig activiteiten voor een breed publiek in Helmond.

Lees hieronder meer over onze actuele projecten.

Wil je graag samenwerken met Groen4Life? Neem vrijblijvend contact op met Petra Hovestadt via info@groen4life.nl.

Groen4Life brengt graag duurzame projecten onder de aandacht. Wil je jouw project in de spotlights? Stuur dan een e-mail naar educatie@groen4life.nl o.v.v. ‘Aanmelden project PR’.

KLIEN IT

KLIEN IT is een project over circulaire economie, waarbij basisscholen zich het hele schooljaar inzetten voor een zwerfafval-vrije omgeving. Elke deelnemende school ontvangt bij aanvang een lesprogramma. Bovenal leren de leerlingen natuurlijk veel over afval en duurzaamheid, maar oefenen ze ook met vaardigheden als samenwerken, presenteren, een nieuwsbericht schrijven, omgaan met social media.

Kijk voor meer informatie op de KLIEN IT pagina 

Basisschool, 
midden- en bovenbouw
(in overleg)

november - juni
(30 weken)

Wijkschoonmaakactie

Om bij te dragen aan een schone leefomgeving zonder zwerfafval kun je als school meedoen aan de jaarlijkse wijkschoonmaakactie. Hiervoor stelt de gemeente de benodigde gereedschappen en middelen kostenloos beschikbaar, waaronder: knijpstokken, veiligheidshesjes en eventuele andere gereedschappen.

Groen4Life verzorgt voorafgaand aan de actie een presentatie op school over afval. Na afloop ontvangt de school een vergoeding voor de inspanningen. Alle scholen in Helmond krijgen via de gemeente een uitnodiging om mee te doen met de Wijkschoonmaakactie.

Wil jouw school meer doen rondom afval en duurzaamheid? Kijk dan ook eens naar ons KLIEN IT project!

Basisschool, groep 7 - 8

1 dagdeel in het voorjaar

Waterchallenge

Nederland wordt steeds warmer, hierdoor gebruiken we ook steeds meer water met als gevolg een steeds drogere provincie en waterschaarste. Door bewuster om te gaan met waterverbruik worden we ook meer duurzaam in ons gedrag. Tijdens de Waterchallenge ontvangt de school een kant-en-klaar lespakket met eenvoudige tips. De leerlingen worden uitgedaagd om meer bewust te worden van waterverspilling en het waterverbruik in eigen gezin. Op deze manier worden ouders positief betrokken bij het project. Groen4Life vindt het erg belangrijk om aandacht te vragen voor het belang van water, ook wel het “blauwe goud” genoemd.

De Waterchallenge is voor elke school te boeken, als los project of als uitbreiding op KLIEN IT.

Basisschool, groep 5 - 8

4 weken

Workshop HapPEE kids

Tijdens deze bijzondere workshop vertelt gastspreker Rosa Kuipers aan leerlingen hoe planten kunnen groeien op urine! Ze krijgen uitleg over hoe fermenteren werkt, met andere woorden hoe je van je eigen plas water maakt om ‘geluksklavertjes’ op te laten groeien. De workshop vindt plaats in de eigen klas. Heb je interesse om deze workshop ook op jouw school te houden? Neem dan contact op met educatie@groen4life.nl

Basisschool,
groep 6 - 8

1 dagdeel