conceptbureau voor duurzame projecten

Klien it

KLIEN IT is een project over circulaire economie, waarbij basisscholen zich het hele schooljaar inzetten voor een zwerfafval-vrije omgeving. Elke deelnemende school ontvangt bij aanvang een lesprogramma. Bovenal leren de leerlingen natuurlijk veel over afval en duurzaamheid, maar oefenen ze ook met vaardigheden als samenwerken, presenteren, een nieuwsbericht schrijven en omgaan met social media. 

Merk je dat het schoner is in de wijk? Bedank daar de KLIEN IT leerlingen maar voor!

KLIEN IT: Wat houdt het in?

»Een wijkschoonmaakactie en de bijbehorende presentatie.
»De basisschool is gedurende het schooljaar verantwoordelijk voor het schoonhouden van hun eigen schoolomgeving, waarbij de leerlingen worden aangemoedigd om hun werkzaamheden (online) te delen. Om de schoolomgeving schoon te houden krijgt de school allerlei tools aangereikt. Bovendien controleert en beoordeelt een ‘mystery guest’ van de gemeente de schoolomgeving regelmatig waarbij de basisschool punten kan verdienen. De school die erin slaagt de schoolomgeving het best schoon te houden en KLIEN IT het actiefst deelt via social media ontvangt een klassikale prijs.
»Duurzaamheidseducatie, lesmodules die geïntegreerd kunnen worden binnen het curriculum van de school. Thema’s waarmee de school aan de slag kan gaan zijn onder andere: water, voedsel & verspillen en creatief & duurzaam.

Alle activiteiten zijn voor basisscholen gratis.

Basisschool, midden- en bovenbouw (in overleg)
november - juni
(30 weken)

Op maat gemaakt

Groen4Life ontwerpt de lesprogramma’s dusdanig dat deze volledig geïntegreerd kunnen worden in het onderwijsprogramma van de school. 

Informatie of deelnemen?

Wil je graag meer informatie over KLIEN IT en/of jouw school aanmelden voor het project? Neem dan vrijblijvend contact op met Petra Hovestadt van Groen4Life via info@groen4life.nl

KLIEN IT in andere gemeenten

Wil je als school ook deelnemen aan KLIEN IT? Wij gaan graag met je in overleg over de mogelijkheden en budgetten in jouw gemeente.

Deelnemers 2019-2020

KLIEN IT 2017-2018

KLIEN IT 2018-2019

KLIEN IT 2019-2020